Nu suntem identici

Să acuzi pe cineva doar pentru că nu îl cunoşti nu este o soluţie. Nu toţi oamenii sunt deacord cu tine. Nu trebuie mereu să ai dreptate… Atât am avut de spus.

(NU este cu dedicaţie)


3 gânduri despre „Nu suntem identici

 1. […] Nu suntem identici Mon Jan 10, 2011 1:13 am Să acuzi pe cineva doar pentru că nu îl cunoşti nu este o soluţie. Nu toţi oamenii sunt deacord cu tine. Nu trebuie mereu să ai dreptate… Atât am avut de spus. (NU este cu dedicaţie) Ionuţ […]

 2. rafaelsecret ianuarie 10, 2011 la 11:29 am Reply

  adevar spui. dar sunt importante si cate un sfat .

 3. Ba1atu ianuarie 16, 2011 la 12:18 am Reply

  Nu suntem identici, dar am vrea să fim. Vrem ca cei din jur să fie asemenea nouă; chiar dacă noi facem ceva bun sau rău.
  (Îmi amintesc, când eram la şcoală, dacă noi nu învăţasem lecţia şi cineva o învăţase, era luat la mişto şi era judecat că s-a plictisit acasă.)
  Un sfat nu e cu nimic mai departe. Un sfat exact asta ascunde, şi anume, dorinţa noastră ca lumea să facă ceea ce vrem noi.
  Egoism dus la extrem.
  Un reproş e la fel de puternic ca un sfat. Asta pentru că mulţi dintre noi suntem sensibili (adică ne pasă). Pentru că e atât de importantă acea părere încât ne vom schimba propria viaţă, pentru a fi pe placul altora.
  În sinea noastră, dăm sfaturi şi aducem reproşuri tocmai pentru că noi considerăm că avem dreptate. (Dreptate… e ceva prea mult spus. E vorba pur şi simplu de păreri, de viziuni asupra unei probleme, de moduri de viaţă, de valori. Sincer, ceea ce facem este să impunem şi altora valorile şi principiile noastre, ne dorim ca ei să aibe acelaşi mod de viaţă ca şi noi. Ne dorim să fie ca noi. De ce? Poate că suntem prea singuri…)
  Şi ce anume ne dă puterea să intrăm aşa în viaţa oamenilor, să comentăm viaţa lor, să o analizăm. Cine ne dă dreptul să ne spunem părerea? De ce trebuie să avem ceva de spus? E ca un furt, ca o tâlhărie. Pentru că te bagi forţat în viaţa omului cu singurul scop de a o schimba.
  Dar dacă schimbarea e bună? Şi de unde ştim dacă e bună sau nu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: