Oamenii trebuie să accepte şi refuzul

Asta aşa e. Oamenii nu sunt făcuţi să spună mereu „da” când cineva îi roagă ceva, chiar dacă sunt cei mai buni prieteni. Aceştia trebuie să înţeleagă când nu poţi să-i ajuţi (nu că nu vrei, dar în momentul ăla chiar nu poţi) sau că ceva nu-ţi convine şi nu poţi fi de acord cu ei (de exemplu o poreclă).

De câteva zile sunt în relaţii tensionate cu prietenii mei cei mai buni deoarece au întrecut măsura de câteva ori şi singuri nu-şi dau seama. S-or fi obişnuit cu mine, tipul de treabă care spune mereu „DA” şi face ce vrei tu. Ei bine nu sunt asa, însă nu cred că ei ştiu asta.
Nu prea le am eu cu discuţiile „face-to-face” şi de asta încă nu le-am spus cum stă treaba din punctul meu de vedere. Aşa că încet-încet nu prea i-am mai băgat în seama şi de-asta s-au supărat, fiindcă nu le-am zis ce se întâmplă cu mine.

Ei bine, ştiu, este şi greşeala mea, dar mă gândesc cum să fac să le zic. Cred că trebuie pur şi simplu să le zic ce am de zis şi mai departe, oi trai şi-oi vedea. Totuşi lucrurile nu cred că vor mai fi ca până acuma.

În altă ordine de idei, ironic este faptul că am devenit aşa buni prieteni în urma unor certuri cu alte persoane iar acum m-am certat cu actualii prieteni şi încep să mă înteleg mai bine cu acele persoane cu care în trecut ne-am certat. Sper să rezolv asta cât mai repede şi totul să iasă bine pentru toata lumea.

Tag-uri:, ,

5 gânduri despre „Oamenii trebuie să accepte şi refuzul

 1. adinaamironesei mai 10, 2009 la 1:46 pm Reply

  In urma faptului ca noi ne schimbam cu fiecare clipa (chiar daca recunostem asta sau nu)…pe principiul rezonantei ne schimbam si prietenii…unii ne parasesc/ii parasim si ne facem altii noi cu care rezonam la un anume moment al vietii noastre…
  Niciodata nu ai sa „multumesti pe toata lumea” cum spune acea vorba…te poti stradui dar vor exista mereu „plecari” ale unor oameni din viata noastra..si nu e nimic rau in asta..:)
  Important e sa intelegem ca ne schimbam mereu, cu totii ne schimbam…si ca fiecare are dreptul sa aleaga pasul urmator in mod liber…:)
  Iti doresc pace…>:D<

 2. Emma mai 12, 2009 la 8:36 pm Reply

  Normal ca prietenii trebuie sa ne inteleaga; dar si noi trebuie sa le explicam situatia. Iar daca avem probleme, dar nu le putem inca spune, prietenii trebuie sa aiba putina rabdare.
  E nevoie de multe ingrediente pentru intelegere si comunicare eficienta, necesare in orice relatie, nu doar de prietenie.

  Si totusi… cand e prietenie adevarata la mijloc, o cearta nu poate dura mult; doar un moment… de nervozitate, iriscitabilitate… si apoi totul se incheie frumos.

 3. brasovean2008 mai 24, 2009 la 7:21 am Reply

  C’est la vie, c’est la guerre sau cum ar spune francezul asta-i via asta-i gara

 4. ana mai 25, 2009 la 11:01 am Reply

  am revenit si voi mai reveni incet incet. Prieteniile ce se termina nu sunt intr-adevar un lucru pe care sa vrei sa il vezi insa…daca ti-s prieteni asa buni ar trebui sa vorbesti cu ei…pe un ton calm, linistit, fara jigniri sau ceva de genu. Spune pur si simplu ce ai pe suflet si nu mai lasa sa se umple paharul. Daca realmente le va pasa…vor intelege. Poate nu pe loc…dar dupa ce vor digera…they will.

  wish u good luck..

 5. Victor iunie 3, 2009 la 2:46 pm Reply

  Fiecare are pareri diferite cu privire la orice.Un refuz poate infatisa o stare de contradictie intre pareri,nevoi,interese.Daca exista un background solid de prietenie,atunci un simplu refuz intr-o sitatie data nu ar trebui s-o afecteze in niciun fel.Parerea mea.Cand cineva nu intelege si nu accepta ca si tu ai dreptul la o parere personala diferita de a lui,atunci nu iti este un prieten foarte bun…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: