Bugatti Veyron versus Dacia Logan

Acest articol aparţine în întregime autorului (Victor Titimaş) şi este protejat de legea dreptului de autor.

(Legea nr 8/1996).

Ce ai vrea sa conduci? Bineînţeles, oricine ar răspunde prima variantă.

Aproape oricine. Cele 2 maşini nici nu se compara, ca look, ca viteză, manevrabilitate, ca orice. Plus prestigiul. Altfel te uiţi la cineva care deţine o Dacie obişnuită, ca sute altele din apropiere, si altfel la şoferul unui Bugatti Veyron ultimul tip. Foarte rar şi foarte scump. Totuşi, mai apare o întrebare: Dacă Dacia Logan se găseşte în orice colţ de stradă, în faţa oricărui bloc iar Bugatti-ul se găseşte pe o platforma securizată din fata unei vile, încercuit de un gard înalt, plus camere de luat vederi, ce ai prefera să faci? Să mergi şi să iei Dacia rapid, apoi să o conduci oricând şi oricât vrei, sau să stai zile întregi în faţa gardului privind la Bugatti, încercând să îl atingi, visând cum ar fi să ai o astfel de maşină, însă ştiind că îţi este imposibil să îl ai? Poţi să ai şi alte opţiuni: Lupţi toată viaţa să strângi bani pentru aţi îndeplini visul: acela de a face gardul să dispară. Poţi să încerci să spargi încuietoarea şi sa furi Veyron-ul.

Dar nu te vei bucura prea mult de el. O sa fii prins şi făcut să plăteşti un preţ mult prea mare pentru orice maşina. Atunci îţi vei da seama dacă a meritat sau nu să faci asta.

Pe de alta parte, daca vrei, iei Dacia Logan, îi faci nişte tunning şi îţi schimbi percepţia despre ea. O sa afli atunci că o maşina este doar o maşina, indiferent de marca înscrisă pe emblemă. Poţi la fel de bine sa ajungi oriunde vrei în amândouă, poţi muri la fel în amândouă. Oricum, exista şanse mai mari sa mori într-un Veyron decât într-o Dacie. Depinde şi cât eşti de puternic. Poate nu ai puterea să renunţi la Veyron-ul din spatele gardului, poate îţi doreşti să ai maşina. Poate eşti fascinat de ea, de tot design-ul, de tehnologie, de însăşi ideea de a putea deţine şi admira aceasta maşina. Atunci vei mai alege la fel de uşor un Logan? Poţi uita la volanul unei Dacii ca exista un Veyron, când îl vezi în fiecare revista cu maşini, în orice joc, de fiecare dată când treci prin fata vilei sau îl vezi condus prin trafic? Poate nu e important ce maşina conduci, e important ce părere ai despre ea. E important cum te simţi când o conduci. Nu contează viteza, prea multa poate deveni letala, nu contează design-ul, prea frumos atrăgând doar invidie şi ură oarba, contează doar existenta, indiferent de nume sau culoare. Ultima întrebare nu este: „Ce maşina vrei sa conduci?” ci „Vrei sa conduci o maşina?” În final, nu poţi să ajungi din punctul A în punctul B atât la volanul unei Dacii cât şi la cel unui Veyron?

Însa uiţi un adevăr ultim: Ai o singură viaţa. Poţi să o trăieşti cu o Dacie în garaj, făcând cu ea nenumărate plimbă0ri, ieşiri la picnic, bucurându-te de faptul ca poţi ajunge oriunde, atât timp cât pui benzină. Sau poţi să îţi pierzi vremea privind prin gardul metalic la un Bugatti Veyron, chinuindu-te să găseşti o soluţie să poţi să îl ai în garaj, ştiind că ai o şansă la un miliard să poţi să îţi materializezi visul.

Am scris un articol despre maşini? NU. Nu sunt eu specialist în automobile. Am scris un articol mai mult despre viata.

Victor Titimaş, Dej (Jud. Cluj)

Campania „Invitat Special”

4 gânduri despre „Bugatti Veyron versus Dacia Logan

 1. star mai 1, 2009 la 8:08 pm Reply

  Lumea ar trebui sa se gandeasca si la celelalte chestii, in privinta unei masini. Nu numai fitele (aspect, viteza – sa se holbeze lumea la tine mereu, zgomotul motorului – sa te injure toti ca ii trezesti din somn). De ce iti iei Veyron ? NUMAI sa te plimbi cu el! Dar unde ? UNDEVA CU SOSEA. Ce rar vezi in Rromania. Daca mergi undeva mai cu dâmburi, gropi si alte chestii, ti-l faci praf. Asa ca tot DACIA ruleaza Veyron-ul. Cu Dacia poti sa transporti, sa cari marfa, sa faci detoate. Intrebarea mea e urmatoarea: Cu Veyron ce poti sa faci ?

 2. Ionut Soryn mai 2, 2009 la 10:08 am Reply

  Cu un Veyron poţi eventual să te dai mare! :))
  Ok ..deci trebuie să am o părere! 🙂 Victor am citit articolul tău şi în comparaţia celor două maşini ai pus foarte mult problema banilor! Una este scumpă şi nu este accesibilă oricui, cealaltă este ieftină (dar dacă este să ne gândim sunt ale maşini mult mai mişto ca Logan şi mai ieftine) şi disponibilă pentru o categorie mai largă de clienţi.
  Dar dacă nu am pune problema banilor? Cum ar fi ai alege-o? Clar. Mulţi ar spune că DA DESIGUR! Ei bine eu spun nu. Măp uit la ea ..este o maşină de fiţe … Nu sunt cunoscător în domeniu …mulţi ar putea să mă condamne să zică „CUM???? CUM SĂ NU O VREI??”
  Pur şi simplu! Nu sunt adeptul maşinilor de fiţe care să atragă atenţia când eşti pe şosea! 😐 Pentru mine o maşină este un mijloc de transport şi atât! Nu pun suflet la o maşină!
  Pentru mine o maşină trebuie să fie întradevăr elegantă dar nu să atragă atenţia! Şi dacă e să vorbim aş prefera un Seat, sau un hyundai … STIUUU cunoscătorii pot să spună multe despre caracteristicile acestor două mărci … dar nu mă interesează. La fel ca un Logan, şi Hyundai este o maşinbă accesibilă unei cateogii lagi de clienţi. Că dacă este să ne gandim … diferenta este mică …2 000, 3 000 euro diferenţă.
  Mie nu îmi place Dacia Logan … şi nu pentru că aş avea ceva împotriva firmei Dacia, ci pur şi simplu nu îmi place aspectul ei! 😐
  Hai baftă Victor! 😛

 3. Mihai mai 2, 2009 la 10:00 pm Reply

  mare dreptate ai !

 4. muresan sami iunie 4, 2009 la 4:55 pm Reply

  mie imi place buggatti veyron

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: