Scrisoare de la Dumnezeu

M-am uitat la tine când te-ai trezit dimineaţă. Aşteptam să-mi spui vreo trei cuvinte, mulţumindu-mi pentru cele ce ţi s-au întâmplat, cerându-mi părerea pentru cele ce urma să le faci astăzi. Am observat că erai mult prea preocupat să-ţi cauţi hainele potrivite pentru a merge la serviciu. Speram să găseşti câteva clipe să-Mi spui: „Bună dimineaţa”! Dar erai mult prea ocupat.

Pentru a vedea ca îţi sunt alături, am surprins pentru tine cerul cu culori si cânt de păsărele. Păcat că nu ai observat nici atunci prezenţa Mea. Te-am privit plecând grăbit spre serviciu şi iar am aşteptat. Presupun că fiind atât de ocupat nu ai avut timp nici acum să îmi spui două cuvinte.

Cânt te întorceai de la muncă ţi-am văzut oboseala şi stresul şi ţi-am trimis o ploaie măruntă care să îţi alunge stresul acumulat. Am crezut că făcându-ţi această plăcere îţi vei aduce aminte de mine. În schimb, supărat, m-ai înjurat. Doream atât de mult să-mi vorbeşti.

Oricum ziua era, încă, lungă. Ai pornit televizorul şi în timp ce urmăreai programul tău preferat eu am aşteptat. Ai cinat apoi cu ai tăi şi nu ţi-ai adus aminte de mine.

Văzându-te atât de obosit, am înţeles tăcerea ta şi am stins splendoarea cerului ca să te poţi odihni, dar nu te-am lăsat în beznă…Am lăsat pentru tine veghetori o mulţime de stele.

Era asa frumos, păcat că nu ai observat … Dar nu contează!

Poate că nu ţi-ai dat seama dar Eu sunt aici pentru tine. Am mai multă răbdare decât poţi să-ţi imaginezi tu vreodată. Vreau să ţi-o arăt, pentru ca şi tu la rândul tău să o arăţi celor din jurul tău. Te iubesc atât de mult încât te voi răbda.

Acum eşti pe punctul de a trezi din nou. Nu-mi rămâne decât să te iubesc şi să sper că măcar azi Îmi vei acorda puţin timp din timpul tău. Îţi urez o zi bună!

Al tău Tată, Dumnezeu!

7 gânduri despre „Scrisoare de la Dumnezeu

 1. Ba1atu aprilie 21, 2008 la 10:57 am Reply

  Ca să înţelegi de la început părerea mea: „Are you out of your freackin mind?”
  Lucruri bune (am încercat să găsesc şi aşa ceva): sublinierea importanţei lui Dumnezeu, a îndelungii Sale răbdări şi iubiri.
  În rest, blasfemie! „Al tău Tată”? Nici un Sfânt nu a „vorbit” în numele Domnului. Mă îndoiesc că … autorul acestui articol are vreun drept să o facă.
  Lucruri care chiar m-au scos din pepeni: „să-Mi spui: „Bună dimineaţa”! „… Cum să îţi spună Dumnezeu aşa ceva? Sau cum să îi spui Bună dimineaţa? E dezastruos! Se cutremură moaştele Sfinţilor Părinţi; da, acei Sfinţi Părinţi, care, în rugăciunea lor necontenită, nu cred că îi spuneau „Bună dimineaţa” lui Dumnezeu.
  „În schimb, supărat, m-ai înjurat. Doream atât de mult să-mi vorbeşti.” Vezi a 3-a poruncă …
  „Ai pornit televizorul şi în timp ce urmăreai programul tău preferat eu am aşteptat” – ce legătură are bunul Dumnezeu cu invenţia drăcească? Că tv-ul, în afară de un infim scop informaţional, este o ispită şi un păcat. Vreau şi eu să îmi arătaţi un program non-teologic ce respectă cele trei virtuţi (uff, ce zic şi eu … e vb de tv…)
  „Îţi urez o zi bună!” – a, deci asta îţi spune şi Dumnezeu, nu? Nimic mai mult? Nu o binecuvântare, nu îţi trimite Sfântul Duh să te lumineze, nimic, nu? Eventual te şi bate pe umăr, ca să te îmbărbăteze.
  În rest, sunt profund dezamăgit că se întămplă una ca asta şi anume că îl „demonizăm” pe Dumnezeu, care, de fapt, nici nu mai este Dumnezeu, ci o închipuire a unor minţi rătăcite!

 2. alecs aprilie 21, 2008 la 3:19 pm Reply

  tare ionut !

 3. cocktail aprilie 25, 2008 la 11:11 am Reply

  Imi place… 🙂
  Bravo, 🙂

 4. Tilicaru` mai 12, 2008 la 1:04 pm Reply

  Cand te adresezi lui Dumnezeu sau persoanei Lui, se scrie cu litera mare! Si nu mai zic de greselile gramaticale dar per total bun articol

 5. Ionut Soryn mai 12, 2008 la 1:31 pm Reply

  Deci … tu ai intrat doar sa gasesti nod in papura! :))
  E ok … iti accept criticile!
  Ce te-a facut sa citesti in continuare si alte articole ale mele daca nu iti place ce scriu ?? 😐

 6. Tilicaru` mai 12, 2008 la 2:01 pm Reply

  Ca sa gasesc mai multe „noduri in papura”… e vreo problema? Chiar tu ai spus ca imi „accepti” criticile desi deaia exista functia de replay…petru aprecieri, critici…etc….deci sa inteleg ca daca nu-ti place vreo critica o stergi? Si am scris undeva ca nu-mi plac articolele tale? nu mai presupune…

 7. Ionut Soryn mai 12, 2008 la 2:06 pm Reply

  Vezi tu undeva ca ti-am sters comentartiile?
  Nu e nici o problema!
  Normal ca nu iti sterg nici un comentariu (in cazul in care folosesti un limbaj decent!).
  Nu trebuie sa te agiti asa! E ok! Critica daca te face sa te simti bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: