Fragmente…

        Ateul îsi demasca latura lui religioasa ascunsa tocmai negându-l pe Dumnezeu. Aceasta negare insistenta denota frica, ateul vrând sa înabuse propria sa latura religioasa, lupta cu ea. Daca aceasta latura ascunsa nu ar exista, ateul ar ramâne pur si simplu indiferent.

        Visul te ajuta sa te cunosti asa cum esti în propria ta realitate. Poate ca în realitate nu ai furat niciodata, dar daca în visul tau furi, ai asta în subconstient. Undeva acolo, un hot asteapta sa iasa la suprafata. Acolo trebuie intervenit. Sau poate ca nu te-ai certat în viata ta, dar în visele tale te bati cu seful tau, prietenii sau familia. Aceasta arata ca violenta exista în tine desi tu nu o manifesti la suprafata si ea numai acolo poate sa-si spuna cuvântul, deoarece este reprimata.

(Fragment extras din textul „Visul si evoluţia spirituală”

Sursa: „Interpretarea Viselor”)

4 gânduri despre „Fragmente…

 1. Ba1atu aprilie 11, 2008 la 8:11 pm Reply

  Ateul este indiferent! Dacă nu e indiferent, atunci nu mai e ateu, ci e anticreştin. „violenţa există în tine” – ok, sunt puţin confuz. Dacă prima parte se vrea ortodoxă, a doua nu este cu siguranţă. De când râutatea se află în om? Asta îl desfiinţează pe Dumnezeu, spunând că activitatea sa de creator a fost… deficitară. Dar Sfânta Scrptură spună că „toate erau bune”. Ca să nu mai pomenim de chipul şi asemănarea omului cu Dumnezeu.
  Lăsând la o parte critica teologică, nu consider că dacă visezi ceva rău asta înseamnă că „subconştientul tău” este un delincvent. Visele sunt total aleatorii, fiind consecinţa activităţii cerebrale de semi-relaxare şi fixare a evenimentelor şi activităţilor întâmplate înaintea somnului. Sunt sigur că la un sondaj bine pus la punct va ieşi la iveală că mare parte din cei care au visat făcând ceva rău, persoane non violente şi stabile mental, nu au ajuns să urmeze „calea somnului”.
  (Titlul, „Visul şi evoluţia spirituală” ar trebui să ne spună ceva? Şi anume că poţi să controlezi visele? Sau că sunt visele o cale de asceză? Atunci unde mai e Dumnezeul de care se vorbeşte în primul paragraf? E cumva lăsat şi el tot în subconştient?)

 2. Ionut Soryn aprilie 11, 2008 la 11:22 pm Reply

  Este un fragment care contrazice mult gândirea mea!
  Adică nu ştiu este ciudat dar poate pentru că este un fragment nu poţi să interpretezi până nu citeşti întregul!

 3. Ionut Soryn aprilie 11, 2008 la 11:25 pm Reply

  Cel puţin eu …nu mă mai simt înstare nici să analizez ce spune acest fragment … mă uit la el îlcitesc şi parcă mă lasă total pe lângă subiect pentru că în minteamea rulează multe alte lucruri care mă macină şi nu mă lasă să mă odihnesc …
  Aşa că Marian … înţelege ce vrei şi eu o să stau liniştit în pat aşteptând să mă trezesc odihnit …(metaforic vorbind), chiar dacă sunt sigur că odihnit nu voi mai reuşi să fiu niciodată! 😦

 4. Ba1atu aprilie 12, 2008 la 12:08 pm Reply

  Prea mult pesimism, Ionuţ… Încearcă să îţi revii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: