Suntem cu toţii nişte profitori!

Oare în lume există oameni care să nu aiba nici un scop anume? Pentru că de exemplu ajuţi o fată într-o anumită problemă … O ajuţi dar mai apoi aştepţi să fi ajutat, chiar dacă nu vei spune sau nu vei recunoaşte acest lucru! Sau o ajuţi pentru că o placi, interes sentimental!

Un vecin are nevoie de ajutorul tău. Oare îl ajuţi doar aşa pentru că îţi este prieten? hmmm… este oare el avocat, poliţist, profesor ca mai apoi să poţi beneficia după meseria lui? Sau poate te va ajuta oricum altcumva…

Ia să vedem … Dacă va exista o persoană care nu îţi va putea oferi niciodată nimic în schimbul ajutorului tău… Va exista? Tu zici că da, eu zic că nu! Chiar dacă nu va putea să te ajute material … ajuţi pe cineva şi tu aştepti ca acea persoană să te ajute! Dar nu va avea cum … dar poate tu şti asta şi totuşi o ajuţi. Act de caritate? Nu cred. Poate aştepţi să îţi fie alături într-un moment greu, sau poate aştepţi să îţi dea un sfat când ai nevoie. Prietenie? Parcă stabilisem ceva mai demult că aşa ceva nu exista! Deci şi acolo ai un interes!

Şi eu spun că nu am nici un interes când te ajut pe tine mă. Dar mă mint singur … poate voi avea nevoie de tine cândva! Poate vreau să fi aici şi să spui că eşti lângă mine şi mă sprijini când cad! Şi acesta este un inters nu?

Trăim într-o lume în care interesul personal este la rang de cinste iar cei care ajută dezinteresaţi sunt priviţi ca nişte ciudaţi şi nişte nebuni!

Şi sunt mai mult ca sigur că nu vom reuşi să schimbăm asta! Suntem cu toţii nişte profitori şi trebuie să învăţăm să ne obişnuim cu asta!

by IONUT

4 gânduri despre „Suntem cu toţii nişte profitori!

 1. Andrei februarie 19, 2008 la 8:26 pm Reply

  suntem !!! :)))

 2. ciupy februarie 19, 2008 la 8:42 pm Reply

  suntem, dar nu tot timpul. mi se intampla de multe ori sa ajut oamenii fara interes. mi se intampla si ce ai zis tu: sa ma mint, in sensul ca ajut o persoana, si in momentul respectiv nu astept nimic, dar in timp, astept… macar un multumesc, iar daca nu-l primesc, ma doare.
  si…depinde si de etichetari… de exemplu sunt oameni de la care nu astept chiar nimic. m-am obisnuit sa-i ajut fara sa primesc nimic in schimb, pentru ca stiu ca nu am nevoie de ajutor de la ei. iar daca vreodata am, si ma refuza, nu ma supar, pentru ca ma asteptam la asta.
  oricum, cel mai frumos e sa ajuti neconditionat. mi s-a intamplat de multe ori. si am ramas surprins cand am fost rasplatit. chiar m-am simtit ciudat. intr-un sens bun:D

 3. sorenson februarie 19, 2008 la 9:18 pm Reply

  ai dreptate, Ionut. Eu sunt de acord cu tine…

 4. Alexandra martie 21, 2008 la 4:07 pm Reply

  Sunt de acord. Dar mie mi sa intamplat sa ajut o persoana fara sa astept nimic de la ea. Nici nu mam gandit daca sa purtat vreodata rau cu mine sau altele. Poate nu ma veti crede…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: