Sinaia, cu bune şi rele

27 ianuarie 2008

 

Am senzaţia că ar fi trebuit să fiu aici mai devreme. În sfârşit, deci… cum spuneam, trebuie să ajung la Sinaia! E dimineaţă. Afară este destul de cald, mai că aş crede că nu mai e iarnă şi voi ajune la Sinaia degeaba!

 

La Sinaia urma să fim 4 persoane: Eu (Ionuţ), un coleg de facultate, un vecin şi Clau (pe care urma să îl cunosc oentru prima dată). Din Alba Iulia vom pleca 3 persoane, Clau fiind din Codlea (Braşov). Este 7 şi 10 minute şi trenul va sosi la 7 şi 20 de minute şi în gară sunt doar eu! Spre Braşov plecăm doar 2 persoane (nu intru în detalii).

 

Fac o mică paranteză pentru a face o precizare. Trenul care pleacă din Bucureşti spre VIENA este un tren foarte curat, vagoane curate, climat, mese la fiecare scaun, alimentare cu curent, uşi automate … şi asta este doar clasa a 2, călătorii de la clasa 1 au posibilitatea să şi doarmă! În ciuda faptului că Românii sunt consideraţi „ţigani împuţiţi, ei se străduiesc să ofere călătorilor străini (sunt foarte mulţi străini care circulă cu aceste tren) cele mai bune condiţii. În schimb trenul care vine în România este sub orice critică… Mă întreb oare unde este adevărata ţigănie?

 

Dar să trecem peste că acest lucru ne intereseaza din ce în ce mai puţin de câţiva ani buni!

 

Braşov. Vreme destul de rece dar zăpadă … nimic … sau cel puţin nu suficientă. Mai sunt 50 de km până la Sinaia şi suntem oarecum dezamăgiţi că nu vom găsi zăpadă! Dar nu a fost aşa … La Sinaia nu numai că era foarte multă zăpada dar mai era şi vijelie!

 

Claudiu, colegul meu de blog, omul pentru care am toată stima admiraţia, şi respectul posibil, omul la care ţin destul de mult, urma să urce din Braşov.

 

Predeal, Buşteni, Sinaia! O zonă foarte frumoasă, privelişti încântătosare … NO COMMENT!

 

Cine îmi spune că în Sinaia nu ai unde să te cazezi sau să mănânci jur că îi dau ce vrea, mai mult mă şi arunc în Mureş dacă are dreptate. Vile, vile pensiuni, hotel, hotel, hotel, iar pensiune , pizzerie şi tot aşa… cam aşa stă treaba!

 

Ce a fost bine şi ce a fost rău? Legat de Sinaia, nimic de reproşat! Legat de mine … M-am simţit foarte bine chiar dacă telecasbina nu a funcţionat din cauza furtunii, şi nici pe pârtie nu sa putut urca din aceleaşi motive!

 

Cel mai important pentru mine a fost faptul că l-am întâlnit pe Claudiu. Iar cel mai rău a fost faptrul că a durat foarte puţin. A fost cum spunea şi Claudiu, o mică scăpare de acasă, o mică evadare de tot ceea ce mă presa.

 

 

P.S.: Am plecat din gara din Braşov plângând (la propriu) pentru că au fost cele mai frumoaste 2 zile petrecute departe de tot din ultimi doi ani! 2 zile în care m-am simţit PREA bine, în care am fost cu adevărat fericit, şi totuşi a durat foarte puţin. Pot spune că am fost total deconectat de tot! Dar o să fie o dată viitoare, întotdeauna este!

 

By Ionuţ

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: