E linişte în micul orăşel!

1 Decebrie!

În sfârşit putem să vorbim de ce se întâmplă acum la Alba Iulia sau mai bine de ce sa întâmplat azi aici, că în acest moment este un concert la care nu m-am dus!

 

Dar nu voi pune accept pe nimic, nu că nu aş vrea dar nu prea am pe ce! Dacă „conducerea” a uitat unde s-a înfăptuit unirea de acum exact 89 de ani… ce mai pot spune eu?

 

Nici nu mai am chef şi pur şi simplu sunt scârbit de cât ar trebui criticaţi unii … dar prefer doar sa urez La Multi Ani! dar nu tuturor celor care au buletin şi cetăţenie română ci doar celor care sunt români cu adevărat prin dragostea lor faţă de tară şi faţă de tot ce este tradiţional pentru noi!

LA MULTI ANI, ADEVĂRATULE ROMÂN!

 

Am uitat fraţilor de unde am plecat …am uitat că suntem români …. şi ne amintim doar de 1 decembrie? Ruşine nou …zic nouă pentru că nu e vorba de o singura persoana şi nici de câteva care formează un mic procent ci – îngrijorător dar adevărat – este vorba de un procent exagerat de mare!

 

Tu mai şti ce s-a întâmplat acum 89 de ani ? Mai şti unde sa înfăptuit Unirea Tărilor Române? Tu şti oare ce traseu greu a avut de parcurs această ţară? Tu şti că eşti român? Tu eşti mândru de asta? NU ???? Ei şi ce? Oricum nu o să poţi schimba asta!!! Crezi că un livret de cetăţenie Spaniolă (care, apropo, sunt mult mai „ţigani” ca noi) sau Americană te va face mai puţin român? Fi serios … Oameni ca mine o să îţi amintească de unde provi şi cine eşti de fiecare dată când o să încerci să ascunzi asta! Vei gândi ca un român pentru că sângele tău se trage din Daci! Nu vei putea schimba asta!

 

Eu sunt român … şi mă simt bine! mai mult decât atât sunt ALBAIULIAN!!! Pe acest pământ să „pus a cale” ţara asta! Ne merge rău? Da prietene dar asta pentru că nu am făcut nimic ca să ne meargă mai bine!

 

Acum e liniste în micul Orăşel … Acum nu mai ştim că Alba Iulia este oraşul care ne-a dat posibilitatea să fim fraţi! Acum e linişte şi aşa trebuie să fi, suntem doar noi, locuitorii, noi cei care te vom aştepta mereu cu braţele deschise, pe tine, doar pe tine cetăţean simlu al acestei ţări! Acesta este Alba Iulia, aceasta este Oraşul Marii Uniri, Capitala de suflet a tuturor românilor!

Oraşul pe care TU L-AI UITAT!

DAR CARE NU TE VA UITA PE TINE, ROMÂNE!

by Ionut Soryn

4 gânduri despre „E linişte în micul orăşel!

 1. blogg decembrie 2, 2007 la 2:17 am Reply

  Adevar graiesti.
  „Eu sunt român … şi mă simt bine! mai mult decât atât sunt ALBAIULIAN!!! Pe acest pământ să “pus a cale” ţara asta! Ne merge rău? Da prietene dar asta pentru că nu am făcut nimic ca să ne meargă mai bine!”
  Asta e geniala.Respect.

 2. alecs decembrie 2, 2007 la 10:18 am Reply

  adevarat. bravo..foarte frumos 😉

 3. Moflea decembrie 2, 2007 la 12:21 pm Reply

  foarte frumos ai zis… bravo !!!!

 4. Ionut decembrie 2, 2007 la 7:28 pm Reply

  Am încercat…Am yis că ..”Ia să văd frate chiar au dreptate? Chiar în ţara asta noi nu putem face nimic?”
  Şti care e concluzia? Putem dar nu încercăm! Vedem doar Spania, Italia Germania pentru simplul fapt că nu vrem să facem nimic aici!
  Şi când ajungem acolo (în ţările mai sus menţionate) şi suntem întrebaţi de unde suntem găsim imediat replica…”Nu cred că este important de unde sunt” poate de frica de a fi respinşi….
  Dar te întreb … de ce să fi respins de străini când alături de noi te simţi în siguranţă şi mai mult de cât atât eşti ACASĂ!
  Mai puţin bogat material dar mulţumit sufleteşte că ai lână tine pe cei dragi ţie, ROMÂNI!
  Iar dacă român înseamnă ţigan ANUNŢI FRAŢII NOŞTRI SPANIOLI CARE SE DAU MARE EUROPENI CĂ EI SUNT FRAŢII NOŞTRII ŞI PRIN URMARE SUNT LA FEL DE ŢIGANI CA NOI!
  La fel şi ITALIENII care vin şi ne aruncă afară din ţăra lor….
  Dar ei vin şi deschid în România, România noastră, restaurante şi afaceri…
  Păi de ce? Doar suntem ţigani din punctul lor de vedere!
  Suntem? Păi dacă suntem ŢIGANI suntem ţigani doar cu trupul frate dar ei sunt ţigani trup ŞI SUFLET!
  Nu ştiu cine e mai ţigan noi care am uitat faptul că un american a ucis o valoare a muyicii, un italia care a ucis cu sânge rece o femeie româncă sau un alt ITALIAn care face crime în serie în România sau ei care la primul ţigan care a omorât o italiancă a CONDAMNAT O NAŢIUNE ÎNTREAGA!
  Români din toate colţurile nu vă fie ruşine să spuneţi ce gândiţi şi dacă vă privesc cu ură haideţi acasă pentru că împreună vom face o Românie mai bune şi o viaţă mai decentă!
  Nu aşteptăm nimic de la Cei care ne conduc dar putem reuşi şi fără ajutorul lor!
  Oameni ca tine „”blogg”” şi ca mine…oameni ca tine Alex în învăţământ sau ca toţi cei care gânesc ca noi vom putea să schimbăm ceva! Şi o vom face!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: