Prieteni …

„Prieteni”un cuvânt atât de folosit … şi totuşi câţi ştiu ce înseamnă acest cuvânt? Câţi ştiu ce înseamnă un prieten cu adevărat?

În DEX-ul limbii Române „Prieten” este definit ca:

PRIÉTEN, -Ă, prieteni, -e, s.m. şi f. Persoană de care cineva este legat printr-o afecţiune deosebită, bazată pe încredere şi stimă reciprocă, pe idei sau principii comune; amic.

Păi DEX-ul Limbii Române spune asta! Şi DA, prieten este o persoană pentru care ai o afecţiune deosebită, o persoană cu care relaţia trebuie să fie bazată pe stimă şi încredere reciprocă, aşa cum zice dicţionarul!

Oare … mă întrebam eu, se mai ştie de aşa ceva? Mai există oameni care să te ajute necondiţionat fără să aibă nicio intenţie rea? Şi răspunsul a venit de la sine:  Atât timp cât eu pot să mă ataşez de cineva fără să cer nimic în schimb, să vreau doar să ajut fără să am ceva de câştigat, dacă eu pot să ţin la cineva fără să mă gândesc că astfel aş avea eu diferite beneficii înseamnă că totuşi mai există oameni aşa!

De multe ori oferi prietenia ta unor oameni care nu ştiu să aprecieze asta, alteori dispreţuieşti o persoană foarte mult şi îţi dai seama că acela v-a fi mereu alături de tine. Mulţi nu ştiu că pe un prieten trebuie să îl preţuieşti, alţii ştiu acest lucru dar nu ştiu cum să o facă, alţii o fac!

Eu voi putea să zic că sunt cu adevărat fericit atunci când cei la care tin o să fie fericiţi! Atunci voi şti că nu am trăit degeaba şi că a contat prezenţa mea!

by Ionuţ

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: